*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Balık Kanda Pıhtı Oluşumunu Engelliyor  (Okunma sayısı 3741 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 5485
Balık Kanda Pıhtı Oluşumunu Engelliyor
« : 27 Mayıs 2014, 07:33:25 »
Balık Kanda Pıhtı Oluşumunu Engelliyor



Balıkta bulunan özel yağ asitleri kanda pıhtı oluşumunu engelliyor. Atardamarın tıkanmasını önlüyor. Kalp krizi ve felç riskini azaltıp, tansiyonu düşürüyor. Bu nedenle felç tehdidi altında bulunanların bol bol balık yemesi öneriliyor.

Kolesterolü düşürüyor

Salatalık kabızlığı önler, böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasına yardımcıdır. Kalp hastalıkları ve enfeksiyonlara karşı etkili olur. İçerdiği kükürt ile vücudun enfeksiyonlara karşı dayanıklılığını artırdığı gibi, kolesterolü de düşürür.

Kestane varis düşmanı

Kestane B1, B2 ve C vitamini açısından çok zengindir. Cinsel gücü arttırır. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır. Varis şikayetlerini azaltır. Kabukları haşlanıp suyu içilirse sinirleri yatıştırır, baş ağrısını keser ve ateşi düşürür.

Basurun çözümü kavakta

Kavak ağacının yaprak tomurcuklarından hazırlanan merhemler basur memelerinin ve romatizmanın lokal tedavisinde kullanılır. Kavak odunun yakılmasından elde edilen kömürden yapılan diş tozları da dişetlerini kuvvetlendirmekte faydalıdır.

Bal zeka geliştirir

Mucizevi besin olarak da adlandırılan bal, birçok hastalığın tedavisinde önemli rol oynuyor. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle antibakteriyel özelliği bulunuyor. Bal, öksürüğü keserken, ağrıları da dindiriyor. Damarları açarak, mideye kuvvet veriyor. Büyüme çağındaki çocukların zeka gelişimine de büyük etki ediyor.

Kabızlığa yulaf çayı

B Grubu vitaminler açısından zengin olan yulafın lapası çıbanları giderir. Yulaf çayı vücuda kuvvet verir, idrarı artırır ve kabızlığı giderir. Yulaf ya da yulaf unu kaynatılıp elde edilen su süzülüp banyo suyuna katılırsa cildi korur, rahatlatır ve yumuşatır. Ciltteki kızarıklık ve kaşıntıları giderir.

Portakal kan yapar

Portakal başta C vitamini olmak üzere P, B ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum ve potasyum minerali açısından zengindir. Karaciğeri çalıştırır. Vücuttaki zararlı maddeleri temizler. Kansızlığa iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır. İçerdiği folik asit özellikle hamile ve bebekler için çok yararlıdır.

31.03.2014 - Star