Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Hayatı Önemli Ölçüde Etkileyen Alzheimer Hakkında Neleri Biliyoruz?
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Hayatı Önemli Ölçüde Etkileyen Alzheimer Hakkında Neleri Biliyoruz? (Okunma sayısı 1275 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
İleti: 5485
Hayatı Önemli Ölçüde Etkileyen Alzheimer Hakkında Neleri Biliyoruz?
«
:
28 Aralık 2016, 22:19:49 »
Hayatı Önemli Ölçüde Etkileyen Alzheimer Hakkında Neleri Biliyoruz?
Günlük hayatın akışını önemli ölçüde etkileyen Alzheimer hakkında neler biliyoruz? Gerekli önemin verilmediği Alzheimer hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler işte bu haberimizde...
Bilişsel yeteneklerin bozulduğu ve günlük hayatın sürdürülmesine engel olabilecek Alzheimer hakkında bilinmesi gerekenler, hastalığın daha iyi anlaşılmasını ve yanlış bilinenlerin düzeltilmesini sağlayabilir.
Bunama Alzheimer değildir
Bunama özel olarak bir hastalık değildir. Beyinle ilgili çeşitli bozuklukların sebep olabileceği bir grup belirtiye verilen addır.
Bunamada hafıza kaybı, konuşmada zorluk, algının kapanması gibi şikayetler görülür. Alzheimer tüm bunama vakalarının %60’ı ila 80’inden sorumlu olsa da başka bunama çeşitleri de vardır.
Ayrıca bunama ile Alzheimer arasındaki bir diğer fark, Alzheimer’ın dejeneratif bir hastalık olması ve henüz bilinen bir tedavisinin olmamasıdır. Bunamanın sebebine bağlı olarak, bazı türleri, örneğin ilaçlardan veya vitamin eksikliğinden kaynaklanan vakalar tedavi edilebilir.
Sadece yaşlılarda görülmez
Alzheimer hakkında bilinmesi gerekenlerden bir diğeri her zaman yaşlı bireylerde görülmediğidir. Çoğu Alzheimer teşhisi 65 ve üstü yaşındaki insanlara konulsa da, Amerika Birleşik Devletleri’nde her sene 65 yaşında altındaki yaklaşık 200.000 kişiye hastalığın teşhisi koyulmaktadır.
40 ve 50’li yaşlardaki insanlarda, doktorlar Alzheimer ihtimali vermediğinden doğru teşhis koyulması gecikebilir. Erken Alzheimer’ın belirtileri, strese, menopoza veya depresyona yorulabilmektedir.
Alzheimer belirtilerini yaşlılıkla karıştırmayın
Yaşlandıkça kimi insanlarda hafızanın kötüleştiği olur ancak Alzheimer’la ilgili hafıza kaybı çok daha ciddidir ve günlük hayatı etkiler. Erken evrelerinde hastalar yeni öğrendikleri bilgileri unutabilirler, daha sonra önemli tarihleri veya etkinlikleri unutmaya başlayabilirler ve aynı soruları tekrar tekrar sorabilirler.
Hastalık ilerledikçe kişinin kafası daha karışı olur, günlük işlerini yerine getiremeyebilir. Hastalığın en ileri evrelerinde kişi yemek yeme ve konuşma becerilerini kaybedebilir ve tamamen başkalarına bağımlı olabilir.
Ölümcül bir hastalık değildir
Örneğin A.B.D.’de Alzheimer ölüm nedenleri arasında 6. sırada gelmektedir. Yaşlı bireylerin 3’te 1’i, Alzheimer veya başka tür bir bunama problemi yaşarken ölürler.
Teşhis koyulduktan sonra yaşama süresi ortalama 8 sene olarak verilse de hayatta kalma evresi 4 ila 20 yıl arasında değişebilmektedir. Hastalığın son evrelerinde kişiler çevrelerine tepki vermemeye başlarlar. Tam zamanlı olarak bakılmaları gerekir ve enfeksiyon kapmaya da açık olurlar.
Tedavisi yoktur
Alzheimer hakkında bilinmesi gerekenlerden bir diğeri tedavisinin olmadığıdır. A.B.D.’deki ilk 10 ölüm nedeni arasında önlenemeyen, tedavi edilemeyen ve yavaşlatılamayan sadece Alzheimer hastalığıdır.
Kolinesterazinhibitörleri ve memantin adlı iki ilaç türü belirtileri daha iyi yönetmek ve bilişsel belirtileri hafifletmek için kullanılmaktadır.
Alüminyum Alzheimer 'a neden olan bir etken değildir
1960 ve 1970’lerde popüler olan bir teori alüminyum tencere, tava ve konservelerden bu metale maruz kalmanın Alzheimer’a yol açtığıdır.
Bunun sebebi de bu dönemde yapılan ölçümlerde Alzheimer hastası kişilerin beyninde alüminyum seviyelerinin yüksek görülmesidir.
Ancak yapılan araştırmaların sonuçlarında böyle bir sebep sonuç ilişkisine rastlanmamıştır.
Aspartam Alzheimer’a Sebep Olmaz
Yapay tatlandırıcı aspartamın da Alzheimer’a sebep olacağıyla ilgili herhangi bir bilimsel kanıt yoktur. Bu tatlandırıcı aspartik asit ve fenilalanin adlı iki protein bileşenden ve %10 metanolden (meyve ve sebzelerde bulunur) oluşmaktadır.
Vücut bu bileşenleri, gıdalardan alacağı şekilde yıkar. Birçok çalışmada aspartamın bilişsel işlevler üzerinde zararlı bir etkisi olup olmadığı incelenmiş ancak tatlandırıcı ve hafıza kaybı arasında bir ilişki bulunamamıştır.
Grip Aşıları Alzheimer’a Yol Açmaz
Bu teoriyi ortaya atan günümüzde saygınlığını yitirmiş bir doktordur. Aslında bunun tersi doğru olabilir. Birden çok araştırmada grip aşılarının ve diğer bazı aşıların Alzheimer riskini düşürdüğü görülmüştür.
CanadianMedicalJournal dergisinde 2001’de yayınlanan bir rapora göre grip ve diğer hastalıklar için aşı olan yaşlı bireylerde almayanlara göre Alzheimer gelişme riski düşmüştür. Bunun yanında grip olmanın da, özellikle yaşlılarda büyük riski vardır.
22.12.2016 – Hemen Sağlık
Anahtar Kelimeler : gerek beklerler çünkü BİZDE uzaklaştıkça uzaklaşır insanlar yabancılaştı ortamlar yabanileşti kelamlar acayipleşti saygıysa çölde bir yerde her dilde bir aşk şarkısı
Kayıtlı
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Hayatı Önemli Ölçüde Etkileyen Alzheimer Hakkında Neleri Biliyoruz?