Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
Kütahya’da, Zihinsel Engelli Öğrenciler 3 Okula Yemek Sağlıyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Kütahya’da, Zihinsel Engelli Öğrenciler 3 Okula Yemek Sağlıyor (Okunma sayısı 756 defa)
Kayseriengelliler
Yönetici
Tam Üye
İleti: 226
Kütahya’da, Zihinsel Engelli Öğrenciler 3 Okula Yemek Sağlıyor
«
:
09 Aralık 2023, 21:09:25 »
Kütahya’da, Zihinsel Engelli Öğrenciler 3 Okula Yemek Sağlıyor
Kütahya’da engellilere yönelik eğitim veren okulda, kamu kurumlarındaki atıl ve kullanılmayan malzemelerden mutfak kuruldu. Usta öğretici aşçı ile 80 zihinsel engelli öğrencinin yer aldığı mutfakta pişirilen yemekler, kendilerinin yanı sıra 2 okulun daha ihtiyacını karşılıyor. Okul müdürü Mehtap Kınalıbaş, “6 okula hizmet sunmayı düşünüyoruz” dedi.
Osmangazi Mahallesi’ndeki Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Okulu yönetimi, kamu kurumlarındaki atık ve kullanılmayan malzemeleri toplayıp, tamir ettikten sonra okulda mutfak kurdu. Usta öğretici aşçı ile 80 zihinsel engelli öğrencinin yer aldığı mutfakta pişirilen yemekler, kendilerinin yanı sıra 2 özel eğitim kurumundaki 250 kişinin ihtiyacını da karşılıyor.
“1000 kişilik yemek üretecek kapasitemiz var”
Okulun hafif düzeyde zihinsel engele sahip öğrencilere eğitim verdiğini ifade eden okul müdürü Mehtap Kınalıbaş, “Öğrencilerimize mesleki eğitim veriyoruz. Öğrencilerimizin ürettikleriyle, yapabildikleriyle ön planda olmalarını, güçlü yönleriyle öne çıkmalarını arzu ediyoruz. Öğrencilerimiz burada yedikleri yemeği hazırlıyor. Bunun öncesinde farklı kurumlardan yemek hizmetini satın alıyorduk. Ama çocuklarımızın memnuniyetsizliği oluyordu. Burası bir üretim okulu olduğu için yiyecek içecek hizmetleri alanı var. Şu an yedikleri yemeği üretiyorlar. Ayrıca 2 özel eğitim okulumuza da yemek hizmeti sunuyoruz. Daha da geliştirmeyi, 6 okula hizmet sunmayı düşünüyoruz. Burada 1000 kişilik yemek üretecek kapasitemiz var” dedi.
“Üretim becerisi kazandırıyoruz”
Topladıkları atıl vaziyetteki malzemelerle oluşturdukları mutfakta sanayi tipi buzdolabı haricinde bir eksiklerinin kalmadığını kaydeden Kınalıbaş, “Buzdolabımız da olursa mutfağımız dört dörtlük bir hale gelecek. Şimdi öğrencilerimiz gerçekten yapabildikleriyle ön planda olmayı çok çok seviyor. Burası bir üretim okulu. Onlara üretim becerisi kazandırıyoruz. Yiyecekler çocukların en çok sevdiği alan. Evde de bunları yapabildikleri, uygulamaya geçirebildikleri için daha çok tercih ediyorlar. Burada da uygulama imkanını buluyorlar. Teorikte gördükleri dersleri uygulama imkanına kavuştukları için kendilerini de geliştirebiliyorlar. Çok severek yemek yapan ve yemek sektöründe, yiyecek sektöründe çalışmak isteyen öğrencilerimiz var. İnşallah bu mutfak bunun da kapısını açar. İstihdam noktasında da onlara bir avantaj sağlar” diye konuştu.
“Yemek yapmaya 9 yaşında başladım”
11’inci sınıf öğrencisi Ali Koçer, derslerinin yanında yemek yapmayı da çok sevdiğini belirterek, “Derslerimi iyi çalışıyorum. Yemek yapmaya 9 yaşında başladım. Annem ile her zaman oklava ile yemek yapardık, mantı yapardık. Yemek yapmaktan mutluyum. Her zamanki gibi çok eğlenceli oluyor” dedi.
11’inci sınıf öğrencisi Sadiye Kocagöbek ise “Yemek yapmayı çok seviyorum. Yaparken çok heyecan duyuyorum. Bir yemek yapmak, çok güzel” diye konuştu.
DHA
ETİKETLER Engelli ÖğrenciKütahyaMutfakYemek EğitimiZihinsel Engelli kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Kayıtlı
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
Kütahya’da, Zihinsel Engelli Öğrenciler 3 Okula Yemek Sağlıyor