*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Vazgeçmedi Engelli Kızını Okutup Yılın Babası Seçildi  (Okunma sayısı 1418 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • Yönetici
  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 5485
Vazgeçmedi Engelli Kızını Okutup Yılın Babası Seçildi



Seferihisarlı Atilla Sinecen, dört yıl boyunca üniversiteye taşıdığı engelli kızının mezuniyet töreninde yılın babası plaketini aldı.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaşayan doğuştan yürüme engelli 25 yaşındaki Sinem Sinecen, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarih bölümünden mezun olarak, diplomasını alırken, dört yıl boyunca kızını okula taşıyan babasının fedakarlığı da okul yönetimince plaketle ödüllendirildi. Dört yıl önce üniversiteyi kazanan Sinem Sinecen'e en büyük destek 66 yaşındaki babası Atilla Sinecen'den geldi. Sineca, eski model aracıyla her sabah kızını Buca'daki fakülteye getirip, akşama kadar bekleyerek ders bitiminde eve geri götürdü. Kızı dersteyken gün boyunca kitap okuyan, üniversitenin fotokopicisi, güvenlikçisi ve kantincisiyle yeni dostluklar kuran baba Sinecen'in fedakarlığı DEÜ yönetiminin de gözünden kaçmadı. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün'e çağrıda bulunarak babaya plaket verilmesini istedi. Sinecen, Yılın Babası unvanıyla sahneye çıkarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel'in elinden plaketini aldı. Eşi ve kızıyla bu yola baş koyduklarını belirten fedakar baba, "Gidiş geliş 100 kilometre yol yapıyoruz. Kızımı okula getirdikten sonra eve dönemiyordum çünkü onu karşılayacak maddi durumum yok. Fotokopiciler, kantinci, güvenlikçiler yoldaşım oldu" dedi. Sinem Sinecen de hem babasının hem annesinin desteklerini unutmasının mümkün olmadığını belirterek, " Biz ailece bir takımız. Sınıf arkadaşlarımın ve okul yönetiminin desteği büyük" diye konuştu.

25.06.2015 - Sabah


Anahtar Kelimeler : ENGELİMİ İŞİMLE AŞIYORUM SAĞLAYABİLİRSİNİZ ENGELLER İLE MÜCADELEDE SİZLER DE DESTEK VERİN KRONİK HASTALIKLARDA ÇALIŞMA METODU ALDIGIM HER NEFES KADAR