*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: YARGITAY KARARIYLA İŞSİZ KALAN MEMUR AHİM YOLUNDA!  (Okunma sayısı 1775 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye

PTT'de 11 yıl devlet memuru olarak görev yapan bir vatandaş, 12 Eylül döneminde "silahlı çeteye üye olmak" suçundan 5 yıl hüküm giydiği için Yargıtay kararıyla işinden oldu. İşine yeniden iadesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açtığını belirten vatandaş “Kendi ülkemi Avrupa'ya şikayet etmek zorunda kaldığım için gururum inciniyor. Ben bunu istemezdim” dedi.PTT'de 11 yıl devlet memuru olarak görev yapan bir vatandaş, 12 Eylül döneminde "silahlı çeteye üye olmak" suçundan 5 yıl hüküm giydiği için Yargıtay kararıyla işinden oldu.Kendisine ulaşan “Devlet aleyhine suç işlemiş olan biri devlet memuru olarak görev yapamaz” bildirisinin ardından Kayseri İdari Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanıp PTT'de işe başladığını ifade eden Erdoğan Demir, Yargıtay’da açılan ve17 yıl süren dava sonucunda 2009’da işinden çıkarıldığını söyledi.Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da geçmişte şiir okuduğu için devlet aleyhine suç işlediği gerekçesiyle hüküm giydiğini hatırlatan Erdoğan Demir, “Başbakan, muhtelif haklarını geri alarak seçimlere girdi ve Başbakan oldu. Ben de muhtelif haklarımı aldım ama bir devlet memuru bile olamadım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açtım. Kendi ülkemi Avrupa'ya şikayet etmek zorunda kaldığım için gururum inciniyor. Ben bunu istemezdim" diye konuştu.>kaytv