*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ŞECATİNİ ARZ EDERKEN SİRKATİNİ SÖYLEDİ  (Okunma sayısı 2789 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye
ŞECATİNİ ARZ EDERKEN SİRKATİNİ SÖYLEDİ
« : 02 Kasım 2010, 21:40:35 »

Şiremenli Mahallesi sakinlerinden Ekrem Kiracıoğlu isimli vatandaş, faks aracılılığı ile basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamasında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a tepki gösterdi. Bakan Yıldız’ın Şiremenli ile Ankara Çinçin Bağları semti sakinlerini aşağıladığını iddia eden Kiracıoğlu, “Bakan Yıldız’ın bu talihsiz konuşmalarından ötürü şehrimizin bütün Şiremenli kökenli halkından ve Ankara Çinçin Bağları sakinlerinden özür dilemesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Şiremenli Mahallesi sakini Ekrem Kiracıoğlu konuya ilişkin yaptığı ve “Kayseri kamuoyuna duyuru ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’a cevaptır” başlığını taşıyan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın, Elmacıoğlu İskender de Mimar ve Mühendisler Grubu’nun düzenlediği enerji konulu toplantısında yaptığı talihsiz konuşmasında şehrimizin bir zamanlar en güzide semtlerinden birisi olan Şiremenli Caddesi ile Ankara Çinçin Bağları semti sakinlerini aşağılayan konuşmasını esefle dinledim ve Bakanlık mertebesine ulaşmış bir kişiye böyle talihsiz bir konuşmayı yakıştıramadım. 
Şehrimizin en seçkin simalarından Başyazıcı, Tahtasakal, Dırazoğlu, Kayseri Belediyesi eski Başkanlarından Hüsamettin Çetinbulut, Şadan Akaydın ve halen Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Özhaseki’nin de o semtte yetiştiğini aceba Bakan Taner Yıldız biliyor mu?  Eğer o semtte yetişmiş şehrimizin tanınmış simalarını yazmaya kalksak ciltlere,kitaplara sığmaz. Şehrimiz bu semtte yetişen simaları bu şehrin gerek ticari gerekse ekonomisini ayakta tutan binlerce kişilerle oluşmaktadır. Bakan Yıldız’ın bu talihsiz konuşmalarından ötürü şehrimizin bütün Şiremenli kökenli halkımızdan ve Ankara Çinçin Bağları sakinlerinden özür dilemesi gerekmektedir.  Ayrıca Oktay Ekşi beyin göstermiş olduğu hassasiyeti göstererek Enerji Bakanlığı’ndan da istifaya davet ediyorum. Taner Yıldız, şecatini arz ederken sirkatini beyan etmiştir”
>>>kayserihaber.com.tr