Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
BİR ENGELLİ ÇOCUK ANNESİNİN YAŞADIKLARINI ANLATAN DİLEKÇE ÖZÜRLÜLER İDARESİ'NDE
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: BİR ENGELLİ ÇOCUK ANNESİNİN YAŞADIKLARINI ANLATAN DİLEKÇE ÖZÜRLÜLER İDARESİ'NDE (Okunma sayısı 1587 defa)
melleseferi
Yönetici
Kahraman Üye
BİR ENGELLİ ÇOCUK ANNESİNİN YAŞADIKLARINI ANLATAN DİLEKÇE ÖZÜRLÜLER İDARESİ'NDE
«
:
03 Haziran 2009, 10:29:00 »
Flaş - 01.06.09 - Başbakanlık Özürlüler İdaresi’nde geçen hafta yaşanan ve kamuoyuna yansıyan bir annenin azarlanması iddiası taşları yerinden oynatacak mı sorusunun cevabını kamuoyu ve engelliler konunun takipçisi olarak bekliyorlar. Olayın yankı bulması sonrasında Özürlüler İdaresi hakkında engellilerin seslendirmeye başladığı şikayetlerin de gün yüzüne çıkmasını sağladı.
Olayı yakından takip eden Engellilerden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nın harekete geçmesini sağlayarak olaya sebebiyet verenler hakkında Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nın nasıl bir karar alacağı merak konusu oldu.
Henüz hiç kimsenin açıklama yapmadığı konunun takipçisi olarak yetkililerin harekete geçerek Başbakanlık Özürlüler İdaresi’nin daha fazla zarar görmemesi için doğru kararlar alarak incinen ve kırılan engellilerin kazanılmasını sağlayacağı inancındayız.
Bu olayın sadece bununla kalmayacağı ve artık uzun zamandır yapılması gerektiği söylenen Özürlüler İdaresi’nde taşların yerinden oynaması gerektiği engellilerce belirtiliyor. Ayrıca konu ile ilgili açıklamalar yapan engelliler, Başbakanlık Özürlüler İdaresi’nin son yıllarda neden pasif kaldığı engellilerle ilgili yapılan çalışmalarda STK’lar ve diğer tüm engelli oluşumları ile entegrasyon sağlayamayıp sadece bir devlet kurumu olarak etkisiz kaldığının tartışılması gerektiğini belirtiyorlar.
Devletin engelliler adına temsil edildiği en önemli kurumunun bir an önce beklenen ve özlenen sorumluluklar ışığında çalışmalar yapmasını bekliyoruz diyen engelliler, bu tepkinin eğer hiçbir değişiklik yapılmazsa artacağını ve devam edeceğini belirtiyorlar.
Şimdi Bakanlık ve Başkanlığın konuya en doğru şekilde müdahale ederek kurumda beklenen değişikliklerin hızla yapılması bekleniyor.
Yaşadıkça Engelliler Haber ve Bilgi Portalı olarak sizlerden gelen tepkiler üzerine konun takipçiliğini yaparak an an sizleri bilgilendireceğiz.
Şimdi Başbakanlık Özürlüler İdaresi’ndeolayların yaşanmasına sebebiyet veren dilekçenin tamamı olmasa da bir kısmını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.
Sayın Özürlüler idaresi Başkanı,
Ben engelli bir çocuk annesiyim. Pek çok kez size ulaşmaya çalıştım ama sekreter ve özel kalemdeki danışmalan aşamadım. Kurumunuzda engellilere gönülden yardımcı olmak isteyen kaç kişi var? Engellilerden sorumlu bir kurumun başındaki kişinin sekreteri neden bu kadar merhametsiz? Oysa siz bütün engellilerin babası olmalısınız.
Engellilere ve muhtemelen herkese tepeden bakan, asıl kendi engelli böyle bir insanı neden yanınızda tuttuğunuzu anlamıyorum. Makine ile konuşsaydım daha iyiydi. En azından azarlanmazdım. Sizin konumunuzdaki birinin yanında güler yüzlü, yüreği sevgi dolu insanlar olmalı. 5 kez kuruma geldim. Edindiğim izlenim şu: Kurumunuzun eğitime ihtiyacı var. Engellilik eğitimine. Siz başkalarını eğitmekten ziyade önce yakın çevrenizi eğitmelisiniz.
Bahar Yılmaz
Engelli Çocuk Annesi>>>alıntıdır
BizdeVARIZ.net
öMeR { MELLESEFERİ }
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
www.bizdevariz.net
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki