*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: GAZETECİ ALTINKAYA’DAN İKTİDARA TEPKİ  (Okunma sayısı 1790 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye
GAZETECİ ALTINKAYA’DAN İKTİDARA TEPKİ
« : 04 Haziran 2009, 20:53:53 »

Kayseri’nin tanınan gazetecilerinden Erciyes TV Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya, 22 yıldır sürdürdüğü TRT Temsilciliğinden alınmasının ardından yazılı bir açıklama ile iktidar partisine tepki gösterdi. Yerel seçimler öncesi yaptığı yorumların iktidarı rahatsız etmiş olabileceğini ifade eden Altınkaya, demokrasinin bir tahammül rejimi olduğunu hatırlatarak, “Bu karara müdahil olanları ve verenleri vicdanları ile baş başak bırakıyorum” dedi. Erciyes TV Genel Yayın Yönetmeni ve 22 yıldır Kayseri’nin TRT Muhabiri olan Veli Altınkaya TRT Kayseri Muhabirliği görevini sözleşmeli olarak 1987 yılı sonundan bu yana sürdürdüğünü söyledi.Bu süre içerisinde 10’dan fazla parti iktidar olduğunu, 10’dan fazla hükümet kurulduğunu ve bunca siyasi partinin iktidarı döneminde TRT Muhabirliği göreviyle birlikte, mesleğini özel gazete ve televizyonlarda sürdürmeye çalıştığını dile getiren Altınkaya, “22 yıllık muhabirliğim süresince, bir kamu kuruluşu olan TRT’nin adını istismar etmem veya kurumun habercilik anlayışı-ilkesi dışında hareketim söz konusu olmadı. Bu süre zarfında da bağlı olduğum TRT Yurt Haberleri Müdürleri veya Haber Dairesi Başkanları ile en küçük bir sıkıntım olmamıştır. Bilakis, TRT’nin yüzlerce kaşeli il-ilçe muhabiri arasında Yurt Haberleri ile, haber akışı açısından hiçbir sıkıntı yaşamadan görevini sürdürmeye çalışan biri oldum. Ancak, son yaşadığımız yerel seçim sürecinde, halen görevde bulunduğum yerel televizyon ve gazetede yaptığım yorumlar, iktidar çevrelerini rahatsız etmiş olmalı ki, bizzat TRT Genel Müdürü’ne yapılan baskı ve telkinlerle 22 yıllık görevime son verilmiştir. İktidarı elinde bulunduranların söz sahibi isimlerinin hemen hemen tamamı da “Bu baskı ve telkinlerle” ilgileri olmadığını söylese de, TRT Genel Müdürü’nün ısrarlı talimatıyla Yurt Haberleri Müdürlüğündeki arkadaşlarım şifai olarak sözleşmemin sona erdirildiğini belirtmiştir. 28 yıldır gazetecilik yapan biri olarak, demokrasinin bir tahammül rejimi olduğunu hatırlatıp; bu karara müdahil olanları ve verenleri vicdanları ile başbaşa bırakıyorum. Bundan böyle mesleğimizi, halen görevde bulunduğumuz yerel televizyon ve gazetede sürdürmeye, hak bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz” dedi.>>>kaytv