Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Yüreğinde Engel Olmayanların Tek Adresi
Bizde VARIZ Dergisi
bizdevariz.net
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli haberleri
»
Beş Dolarlık Testle SMA Engellenebilirdi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Beş Dolarlık Testle SMA Engellenebilirdi (Okunma sayısı 1125 defa)
Kayseriengelliler
Yönetici
Tam Üye
«
:
30 Ocak 2021, 12:19:08 »
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın SMA hastalığıyla ilgili evlilik öncesi tarama testinin yaşama geçirileceğini söylemesinin üzerinden 2 yıl geçmesine karşın hiçbir çalışma yapılmadığını belirtti.
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın SMA hastalığıyla ilgili evlilik öncesi tarama testinin yaşama geçirileceğini söylemesinin üzerinden 2 yıl geçmesine karşın hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek “2 yılda 300’ü aşkın SMA’lı çocuk daha doğdu.
Halbuki 5 dolarlık testler hayata geçirilmiş olsa evlenecek çiftlerde taşıyıcılık ortaya çıkarılabilir, aileler genetik ayrıştırma yoluyla sağlıklı bebek sahibi olabilirdi” dedi.
Taşcıer, TBMM Nadir Hastalıklar Komisyonu’nun raporunu Meclis Başkanlığı’na sunalı 11 ay olduğuna dikkat çekerek “Raporun görüşülmesi ve resmileşmesi için 11 aydır çabalıyorum. Defalarca çağrı yaptım ama iktidar sessizliğini korudu. Ama mesele Varlık Fonu’na dokununca, hepsi kaynar su değmiş gibi sıçradılar. Ne var bu Varlık Fonu’nda? Bugüne kadar sustular, anlaşılan şimdi bamtellerine basıldı da ses verdiler” değerlendirmesinde bulundu.
Cumhuriyet
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Melleseferi
»
ENGELLİ HABERLERİ
»