*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ÇOCUKLARIMA AKÜLÜ ENGELLİ ARACI İSTİYORUM  (Okunma sayısı 1740 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye
ÇOCUKLARIMA AKÜLÜ ENGELLİ ARACI İSTİYORUM
« : 12 Eylül 2009, 23:27:33 »

Valilik bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 25 engelliye akülü araç verdi.
Vali Yardımcısı Davut Haner törende yaptığı açıklamada toplam 50 akülü araç alındığını ve kalan araçların ihtiyaç hasıl oldukça ihtiyaç sahiplerine verileceğini belirtmişti.
 İşte bu söz 8 çocuğundan 3’ü engelli olan Kadir Koca’yı harekete geçirdi.  30 yaşındaki Musa, 28 yaşındaki Aynur ve 24 yaşındaki Gökhan 10 yaşına kadar sağlıklı bir çocukluk geçirdikten sonra amansız bir hastalığa yakalandılar. Musa, Aynur ve Gökhan dışında 5 çocuğu daha olan Kadir Koca, akülü araçların çocuklarının hayatını kolaylaştıracağı düşüncesi ile Valiliğin yolunu tuttu. Ancak bir engel vardı. Akülü araçları alması için rapor alması gerekiyordu. İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Başhekim Yardımcısı Operatör Dr. Mehmet Sümer’in başkanlığındaki heyet 3 kardeşin akülü araç kullanamayacağı yönünde rapor verdi. Çocuklarının kol gücü ile engelli aracı kullandıklarını belirten Baba Kadir Koca ise akülü araç verilmemesine tepkili. Mağdur olduklarını ileri süren Kadir Koca, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkileri göreve çağırıyor.
Geçirdiği bir kaza sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Mehmet Sarımehmetoğlu da benzer bir şikayeti var. Eşi Leyla Sarımehmet ile Yahyalı’nın Çubukharmanı köyünden gelen Mehmet Sarımehmet de uzatılacak bir yardım eli bekliyor.>>> kayserihaber.com.tr