*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: OKUL BİTMEYİNCE HAYIRSEVERLERE YİNE SESLENİLDİ  (Okunma sayısı 1568 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• Yönetici
  • Kahraman Üye

19.10.09 - Çanakkale’de Dünya Beyaz Baston Körler Güvenlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Görme Engelliler, Spastik Özürlüler ile birlikte Barbaros Mahallesi’nde yapımına 1998 yılında başlanan ve halen bitirilemeyen Zeliha ve Niyazi Önen Spastik Özürlüler Okul inşaatı önünde protesto gösterisi yaptı. “Beklemeye tahammülümüz kalmadı artık” ve “Engelliler burada, siz neredesiniz” sloganları atarak 200 metre yürüyüp okul inşaatı önüne gelen engelliler, okulun 11 yıldır tamamlanamamasını alkışlar ve ıslıklarla protesto etti. Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi görme engelli İbrahim Batdal, inşaat önünde bir açıklama yaparak, “Bu okul binasının önünde 3 yıldır her engelliler gününde durumu protesto ediyoruz. 18 Nisan 2008 tarihinde ise Vakıf yönetimi ile hayırsever Niyazi Önen arasında bir protokol imzalandı. Niyazi Önen, burada ‘ben bu binayı 18 Mart 2009 tarihinde tamamlayıp engellilerin hizmetine sunacağım’ demişti. İnşaata 2 kamyon tuğla indi, işlendi ve iş durdu. Vakıf yönetim kurulu, bunun üzerine Niyazi Önen’e bir ihtar çekerek, kendisine 6 ay daha ek süre verdi. Ben beyaz bastonu elime aldığımda dünyanın her tarafına gitme özgürlüğüne sahibim. Ancak spastik özürlü bir çocuk evinden çıkamıyor. Ben bu durumu sayın hayırseverimizin vicdanına sunuyorum. İnsan 11 yıldan bu yana bir okul binasını bitiremez mi” diye seslendi.>DHA